Uzunlar Ortaokulu
UZUNLAR MAH. UZUNLAR KÜME EVLERİ NO 138 HANİ / DİYARBAKIR

VİZYON

Okulumuzda çağdaş ülkeler düzeyinde eğitim uygulayarak,öğrencimizi ve çevremizi bilgilendirmek,eğitimlerini sağlamak,kendileri ve ülkemiz için yararlı birer birey olmalarını gerçekleştirmektir.

MİSYON

Bizler gerek idareciler ve gerekse de öğretmenler olarak gerekli saygı ve sevgi çerçevesinde,bazı konularda imkansızlıklar olsa dahi öğrencilerimizin öğrenmeleri,bilgili,başarılı,kendine güvenen birer birey olarak yetişmeleri,21.yüzyılda çağdaş yaşamın gereklerini yerine yerine getirebilecek beceriler kazanmaları için çalışacağız.

Normal Öğretim

08.30-14.40

Okul Servisi Yoktur.

İl merkezine Uzaklık:70 km İlçe merkezine Uzaklık:7 km

Köy

Sportif Etkinlikler

Lgs 2022´de Cihat Alagöz isimli öğrencimiz Diyarbakır Spor Lisesi´ni kazandı. Her yıl mülakatlar için çalışmalar devam ediyor. Her yıl sınıflararası futbol turnuvası düzenleniyor. Masa tenisi, bocce, badminton ve parkur oyunları branşlarında çalışmalar sürdürülüyor.

Bilimsel Etkinlikler

2019 yılında Uzunlar Robot Takımı kurularak ilçe sergisinde öğrencilerimizin yaptığı robot sergilendi. TUBITAK 4006 kapsamında 2022 yılında bilim şenliği yapıldı ve her yıl düzenli etkinlikler yapılmaya devam ediliyor. Teknofest yarışmaları için her yıl düzenli olarak katılım sağlanıyor.

3 farklı alanda eTwinning çalışmaları yürütülüp kalite etiketleri kazanıldı.